Titel (titel niet zichtbaar)

De gemiddelde consumptie rood en/of bewerkt vlees is

75 gram

 

Verslagperiode: 2012-2016
Bron: RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Voedselconsumptiepeiling)

Voeding: rood en bewerkt vlees (Beschrijving)

Dit kerncijfer betreft de gemiddelde consumptie rood en/of bewerkt vlees (per persoon in gram/dag) van de Nederlandse bevolking.onder de 80 jaar. De Gezondheidsraad adviseert voor volwassenen om de consumptie van rood en bewerkt vlees te beperken.

Naar geslacht

Sla de grafiek Gemiddelde consumptie rood en/of bewerkt vlees in grammen per dag over en ga naar de datatabel

Bron  
Voedselconsumptiepeiling, RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
Verslagperiode
2012-2016
Laatste update gegevens 
19 mei 2021
Updatefrequentie 
Onregelmatig
Meer info
Voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl
Vlees op www.wateetnederland.nl

Naar geslacht en leeftijd

Sla de grafiek Gemiddelde consumptie rood en/of bewerkt vlees in grammen per dag over en ga naar de datatabel

Bron  
Voedselconsumptiepeiling, RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
Verslagperiode
2012-2016
Laatste update gegevens 
19 mei 2021
Updatefrequentie 
Onregelmatig
Meer info
Voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl
Vlees op www.wateetnederland.nl

Trends

Trend in grammen

Sla de grafiek Trend in gemiddelde consumptie rood en/of bewerkt vlees in grammen per dag over en ga naar de datatabel

Bron  
Voedselconsumptiepeiling, RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
Verslagperiode
2007-2010, 2012-2016
Laatste update gegevens 
19 mei 2021
Updatefrequentie 
Onregelmatig
Meer info
Voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl
Vlees op www.wateetnederland.nl

Trend in grammen naar geslacht en leeftijd

Sla de grafiek Trend in gemiddelde consumptie rood en/of bewerkt vlees in grammen per dag over en ga naar de datatabel

Bron  
Voedselconsumptiepeiling, RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
Verslagperiode
2007-2010, 2012-2016
Laatste update gegevens 
19 mei 2021
Updatefrequentie 
Onregelmatig
Meer info
Voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl
Vlees op www.wateetnederland.nl

Om de paar jaar vindt een voedselconsumptiepeiling onder de algemene bevolking plaats. Er wordt dan in een periode van meerdere jaren data verzameld. In de periode van 2007 tot en met 2010 vond de dataverzameling plaats onder 7-70-jarigen. Van 2012-2016 vond de dataverzameling plaats onder 1-80-jarigen. Van 2019-2021 vindt een nieuwe peiling plaats. Er wordt tevens gewerkt aan een frequentere  voedselconsumptiepeiling. De voedselconsumptiepeiling is onderdeel van de Leefstijlmonitor.  Lees meer over de voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl.
De Richtlijnen goede voeding (RGV) 2015 van de Gezondheidsraad zijn bedoeld voor preventie van chronische ziekten in de algemene bevolking.