Voeding: consumptie van vrije suikers

De gemiddelde consumptie van vrije suikers is

49 gram per dag


Verslagperiode: 2019-2021
Bron: Voedselconsumptiepeiling, RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)

Voeding: consumptie van vrije suikers

Dit kerncijfer betreft de gemiddelde consumptie van vrije suikers (per persoon in gram/dag), gewogen voor enkele sociaal-demografische factoren, seizoen en dag van de week.

Naar geslacht

Sla de grafiek Gemiddelde consumptie vrije suikers in gram per dag over en ga naar de datatabel

Bron 
Voedselconsumptiepeiling, RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en WUR Wageningen University &Research (Wageningen University &Research)
Verslagjaar  
2019-2021
Laatste update gegevens  
25 mei  2025
Updatefrequentie 
Onregelmatig
Meer info
Voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl
Suiker (vrije suikers) op www.wateetnederland.nl

Naar geslacht en leeftijd

Sla de grafiek Gemiddelde consumptie vrije suikers in gram per dag over en ga naar de datatabel

Bron 
Voedselconsumptiepeiling, RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en WUR Wageningen University &Research (Wageningen University &Research)
Verslagjaar  
2019-2021
Laatste update gegevens  
25 mei 2025
Updatefrequentie 
Onregelmatig
Meer info
Voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl
Suiker (vrije suikers) op www.wateetnederland.nl

Om de paar jaar vindt een voedselconsumptiepeiling onder de algemene bevolking plaats. Er wordt dan in een periode van meerdere jaren data verzameld. In de periode 2019 tot en met 2021 vond de dataverzameling plaats onder 1 tot 80-jarigen. Vorige dataverzamelingen vonden plaats van 2012-2016 (1 tot 80-jarigen). Er wordt tevens gewerkt aan een frequentere  voedselconsumptiepeiling. De voedselconsumptiepeiling is onderdeel van de Leefstijlmonitor. Lees meer over de voedselconsumptiepeiling op wateetnederland.nl