Voeding: consumptie van vrije suikers
De gemiddelde consumptie van vrije suikers is
49 gram per dag
Verslagperiode: 2019-2021
Bron: Voedselconsumptiepeiling, RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)
Voeding: consumptie van vrije suikers
Dit kerncijfer betreft de gemiddelde consumptie van vrije suikers (per persoon in gram/dag), gewogen voor enkele sociaal-demografische factoren, seizoen en dag van de week.
Naar geslacht
Sla de grafiek Gemiddelde consumptie vrije suikers in gram per dag over en ga naar de datatabelBron
Voedselconsumptiepeiling, RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en WUR (Wageningen University &Research)
Verslagjaar
2019-2021
Laatste update gegevens
25 mei 2025
Updatefrequentie
Onregelmatig
Meer info
Voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl
Suiker (vrije suikers) op www.wateetnederland.nl
Naar geslacht en leeftijd
Sla de grafiek Gemiddelde consumptie vrije suikers in gram per dag over en ga naar de datatabelBron
Voedselconsumptiepeiling, RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en WUR (Wageningen University &Research)
Verslagjaar
2019-2021
Laatste update gegevens
25 mei 2025
Updatefrequentie
Onregelmatig
Meer info
Voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl
Suiker (vrije suikers) op www.wateetnederland.nl
Om de paar jaar vindt een voedselconsumptiepeiling onder de algemene bevolking plaats. Er wordt dan in een periode van meerdere jaren data verzameld. In de periode 2019 tot en met 2021 vond de dataverzameling plaats onder 1 tot 80-jarigen. Vorige dataverzamelingen vonden plaats van 2012-2016 (1 tot 80-jarigen). Er wordt tevens gewerkt aan een frequentere voedselconsumptiepeiling. De voedselconsumptiepeiling is onderdeel van de Leefstijlmonitor. Lees meer over de voedselconsumptiepeiling op wateetnederland.nl.