Voeding: consumptie van toegevoegde suikers

De gemiddelde gebruikelijke consumptie van toegevoegde suikers is
60
gram per dag
Verslagperiode
2012/2016
Bron
RIVM (Voedselconsumptiepeiling) en WUR

Dit kerncijfer betreft de gemiddelde gebruikelijke consumptie van toegevoegde suikers (per persoon in grammen/dag), gewogen voor sociaal-demografische factoren, seizoen en dag van de week.

  • Naar geslacht
  • Naar leeftijd
  • Naar geslacht en leeftijd

Gemiddelde gebruikelijke consumptie toegevoegde suikers in gram per dag

PeriodeJongens/MannenMeisjes/Vrouwen
2012-201668 52
Bron

RIVM (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016) en WUR

Verslagperiode
2012/2016
Laatste update gegevens
26 november 2018
Updatefrequentie
Onregelmatig

Gemiddelde gebruikelijke consumptie toegevoegde suikers in gram per dag

LeeftijdGemiddelde consumptie 2012-2016
1 tot 19 jaar72,7
19 tot 80 jaar56,6
Bron

RIVM (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016) en WUR

Verslagperiode
2012/2016
Laatste update gegevens
26 november 2018
Updatefrequentie
Onregelmatig

Gemiddelde gebruikelijke consumptie toegevoegde suikers in gram per dag

LeeftijdJongens/MannenMeisjes/Vrouwen
1 tot 4 jaar12,714,1
4 tot 8 jaar16,617,0
9 tot 14 jaar15,915,3
14 tot 19 jaar14,814
19 tot 30 jaar1312,3
31 tot 50 jaar10,610,4
51 tot 70 jaar8,99,1
71 tot 79 jaar8,08,5
Bron

RIVM (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016) en WUR

Verslagperiode
2012/2016
Laatste update gegevens
26 november 2018
Updatefrequentie
Onregelmatig

U vindt dit kerncijfer in

Verantwoording

Om de zes  jaar vindt een voedselconsumptiepeiling onder de algemene bevolking plaats. Er wordt in een periode van vier jaar data verzameld. Tussentijds worden resultaten gerapporteerd. De voedselconsumptiepeiling is onderdeel van de Leefstijlmonitor. Lees meer over de voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl. Gegevens over toegevoegde suikers zijn  berekend door onderzoekers van de WUR

Bronnen

  • RIVM (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016) en WUR