Dit kerncijfer betreft de gemiddelde gebruikelijke consumptie van toegevoegde suikers (per persoon in grammen/dag), gewogen voor sociaal-demografische factoren, seizoen en dag van de week.
- Naar geslacht
- Naar leeftijd
- Naar geslacht en leeftijd
Gemiddelde gebruikelijke consumptie toegevoegde suikers in gram per dag
Periode | Jongens/Mannen | Meisjes/Vrouwen |
---|---|---|
2012-2016 | 68 | 52 |
RIVM (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016) en WUR
Gemiddelde gebruikelijke consumptie toegevoegde suikers in gram per dag
Leeftijd | Gemiddelde consumptie 2012-2016 |
---|---|
1 tot 19 jaar | 72,7 |
19 tot 80 jaar | 56,6 |
RIVM (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016) en WUR
Gemiddelde gebruikelijke consumptie toegevoegde suikers in gram per dag
Leeftijd | Jongens/Mannen | Meisjes/Vrouwen |
---|---|---|
1 tot 4 jaar | 45,8 | 47,2 |
4 tot 9 jaar | 81 | 71 |
9 tot 14 jaar | 88,4 | 70,6 |
14 tot 19 jaar | 87,8 | 66,4 |
19 tot 31 jaar | 81,4 | 59,8 |
31 tot 51 jaar | 67,8 | 50,5 |
51 tot 71 jaar | 55,5 | 42,7 |
71 tot 80 jaar | 49,1 | 38,9 |
RIVM (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016) en WUR
Gerelateerde kerncijfers
U vindt dit kerncijfer in
Verantwoording
Ongeveer iedere 6 jaar vindt een voedselconsumptiepeiling onder de algemene bevolking plaats. Er wordt in een periode van meerdere jaren data verzameld. In de periode van 2007 tot en met 2010 vond het plaats onder 7-70-jarigen. Van 2012-2016 vond het plaats onder 1-80-jarigen. De voedselconsumptiepeiling is onderdeel van de Leefstijlmonitor. Lees meer over de voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl. Gegevens over toegevoegde suikers zijn berekend door onderzoekers van de WUR.
Bronnen
-
RIVM (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016) en WUR