Voeding: visconsumptie

De gemiddelde consumptie vis is
16
gram per dag
Verslagperiode
2012/2016
Bron
RIVM (Voedselconsumptiepeiling)

Dit kerncijfer betreft de gemiddelde consumptie vis (per persoon in grammen/dag), gewogen voor sociaal-demografische factoren, seizoen en dag van de week.

  • Naar geslacht
  • Naar leeftijd
  • Naar geslacht en leeftijd

Gemiddelde consumptie vis in grammen per dag

1 tot 80 jaar
PeriodeMannenVrouwen
2012/20161715
Bron

RIVM (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016)

Verslagperiode
2012/2016
Laatste update gegevens
26 november 2018
Updatefrequentie
Onregelmatig

Gemiddelde consumptie vis in grammen per dag

1 tot 80 jaar
LeeftijdGemiddelde consumptie Perioden
1 tot 19 jaar62012-2016
19 tot 80 jaar192012-2016
Bron

RIVM (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016)

Verslagperiode
2012/2016
Laatste update gegevens
26 november 2018
Updatefrequentie
Onregelmatig

Gemiddelde consumptie vis in grammen per dag

1 tot 80 jaar
Periodejongens/MannenMeisjes/Vrouwen
1 tot 4 jaar4 6
4 tot 8 jaar6 6
9 tot 14 jaar7 6
14 tot 19 jaar9 8
19 tot 30 jaar16 13
31 tot 50 jaar18 15
51 tot 70 jaar22 24
71 tot 79 jaar23 18
Bron

RIVM (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016)

Verslagperiode
2012/2016
Laatste update gegevens
26 november 2018
Updatefrequentie
Onregelmatig

U vindt dit kerncijfer in

Verantwoording

Ongeveer iedere  6 jaar vindt een voedselconsumptiepeiling onder de algemene bevolking  plaats. Er wordt in een periode van  meerdere jaren  data verzameld. In de periode van 2007 tot en met 2010 vond het  plaats onder 7-70-jarigen. Van 2012-2016  vond het plaats onder 1-80-jarigen. De voedselconsumptiepeiling is onderdeel van de Leefstijlmonitor.  Lees meer over de voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl

Bronnen

  • RIVM (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016)